Viihde
Tästäkö menestyssarja maailmalle? – Jälki on kansainvälisen tyylikästä, mutta yksi ongelma Rauhantekijässä on
Rauhantekijä
★★★ Rauhantekijä on erilaisen aiheensa puolesta kaivattua vaihtelua tv-sarjojen juonikuvioihin. Nyt käsitellään suomalaista rauhanneuvottelijaa maailmanpolitiikan pyörteissä.
Silti kieltämättä vähän askarruttaa, että jaksavatko ihmiset lopulta katsoa 10-osaista sarjaa loppuun asti.
Aihepiirin vuoksi meno on nimittäin varsinkin alussa välillä raskassoutuista ja staattista. Kuviot ovat niin monimutkaiset ja neuvottelut pitkäpiimäisiä, että riittääkö draama ja jännite?
Irina Björklund on pitkän linjan rauhanneuvottelija Ann-Mari Sundell, joka heti alkuun läväyttää puheessaan YK:n turvallisuusneuvoston kokouksessa, että Suomi myy aseita Saudi-Arabiaan.
Sundell on ilmeetön ja tiukka yksinäinen susi, jonka menneisyyttä verhoaa salaperäisyys ja tragedia. Työssään hän on erinomainen. Hiustyylistä tulee mieleen Elisabeth Rehn .
Käsikirjoitus on haukannut todella suuren palan
Itse YK:n pääsihteeri tulee veneellä Ann-Marin saarelle pyytämään tätä erikoistehtävään kesken verkkojen setvimisen: neuvottelemaan kestävää rauhaa Turkin ja kurdien välille.
Miljööt vaihtuvat lennossa Turkista Iraniin ja Syyriaan kuin Le Bureaussa ikään.
Käsikirjoitus on haukannut todella suuren palan. Pian Sundellin ryhmän ja koko Euroopan turvallisuus on uhattuna. Ovatko rauhanneuvottelijat pelinappuloita vielä isommissa kuvioissa?
Onhan tässä pahiksiakin. Ei yllätä, että yhtä sellaista esittää Sampo Sarkola .
Visuaalisesti sarja on kansainvälisen tyylikäs. Tekijöiden mukaan sarja on herättänyt jo ennen julkaisuaan runsaasti kansainvälistä kiinnostusta.
Erittäin mielenkiintoista nähdä, miten sarja otetaan maailmalla vastaan.
Yle Areena 4.9. alkaen, TV1 6.9. klo 21.00