Viihde

Toisen kiusa saattaa olla toisen muusa – radiosarjan ensimmäisessä jaksossa valokuvataiteilija ja kriitikko kertovat, miksi linnut inspiroivat heitä

Aihe, joka ei jätä rauhaan

★★ Sama aihe vetää tekijää puoleensa uudestaan ja uudestaan. Mihin asiaan ihminen etsii töillään vastausta? Entä mikä avainhetki elämässä on vienyt aiheen äärelle jopa pitkiksi ajoiksi?

Saman pöydän ääreen toimittaja Marja Vehkasen kanssa istuu kaksi henkilöä, joista toinen on lähestynyt aihetta taiteen kautta, toinen taiteen ulkopuolelta. Ensimmäisessä jaksossa ovat haastateltavina valokuvataiteilija Sanna Kannisto ja esseisti-kriitikko Silvia Hosseini , joita yhdistää kiinnostus lintuihin.

Elämän ja kuoleman symboli

Takapihalla rääkkyvään varikseen on ehkä hieman vaikea kiintyä, mutta yhden kiusa voi olla toisen muusa tai inspiraation lähde. Mutta miten linnuista muodostuu joillekin niin tärkeä asia?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kannistolle ja Hosseinille lintu on samaan aikaan sekä elämän että kuoleman symboli.

Mutta väheneekö aiheen kiehtovuus ja sen merkitys inspiraationa, kun se tulee liian tutuksi? Jahka keskustelu pääsee vauhtiin ja laskeutuu pelkästä ajattelusta arkeen, sitä jaksaa myös kuunnella.

Tulevissa jaksoissa keskustellaan muun muassa muusikko-lauluntekijä Samuli Putron ja toimittaja-tietokirjailija Paula Tiessalon kanssa rakkaudesta ja parisuhteista, kirjailija Marjo Niemen ja häpeätutkija Ben Malisen kanssa häpeästä ja elokuvaohjaaja Maria Veijalaisen ja psykoanalyytikko, tietokirjailija Elina Reenkolan kanssa kateudesta.

Yle Areena ja Yle Radio 1 keskiviikkoisin klo 17.35

Marja Vehkasen ohjelmasarjassa pohditaan, miksi sama aihe vetää tekijää puoleensa uudestaan ja uudestaan.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä