Asiantuntijan vinkit: Näin luot ulkovaloilla pimeisiin iltoihin taianomaisen tunnelman

Kauniista, saaressa sijaitsevasta kodistaan tunnettu Therese Falk muutti valoilla pihamaansa todelliseksi joulun ihmemaaksi.

Somevaikuttaja Therese Falk tarjoaa Instagramissa inspiraatiota kodin, sisustuksen ja DIY:n parissa viihtyville nimellä @3res. Hän asuu miehensä Johanin ja kolmen poikansa kanssa vuonna 1925 rakennetussa huvilassa Torsön saarella, Ruotsin suurimmalla järvellä, Vänernillä.

Todellisena jouluihmisenä Falk aloittaa jouluvalmistelut ajoissa, ja ihan ensimmäisenä hän laittaa pihan kuntoon.

“Ulos syntyy kodikas tunnelma helpoiten valaistuksen avulla. Minulla oli jo valmiiksi Rustasta hankittuja valoja, joten niistä oli hyvä lähteä liikkeelle.”

Katso tästä kaikki Rustan ulkokäyttöön tarkoitetut jouluvalot

Rustan Reindeer-koristevalossa on kauniin hehkun luovat lämpimänvalkoiset LED-lamput.

Kuisti koristeltiin lyhdyillä ja viehättävillä poronmallisilla koristevalaisimilla. Niistä pitävät niin lapset kuin aikuisetkin.

Kauniisiin parioviin puolestaan kiinnitettiin kranssit, joiden valot toimivat paristoilla.

“Kun näin kranssit ensi kertaa, niin ajattelin heti että nuo on saatava”, nauraa Falk.

“Ne ovat niin aidon oloisia käpyineen kaikkineen. Valojen ajastettavuus on myös iso plussa.”

Suuri puuhuvila on koristeltu Rustan laajennettavaan Decoration LED-koristevalojärjestelmään kuuluvilla valoverhoilla.

Valojärjestelmään voidaan yhdistää jopa 1 000 LED-lamppua vaikkapa valosarjojen, valoverkkojen tai valoverhojen muodossa, ja kaikki vain yhden pistokkeen kautta.

“Olemme laajentaneet valojärjestelmää vuosi vuodelta. Sen luoma vaikutelma on aina kotiintullessa todella maaginen! Asennus on helppoa, eivätkä ohuet johdot näy talon valkoista julkisivua vasten. Järjestelmään on liitetty myös valosensori, joka sytyttää valot vasta hämärän tullen. Sen on fiksu tapa säästää energiaa”, Falk toteaa.

Parveke ja julkisivu on koristeltu Rustan laajennettavan Decoration LED - valojärjestelmän valoverhoilla.

Jotta suurella tontilla riittäisi valoa, ovat Falkit valokoristelleet myös kasvihuoneen. Sen valoina on käytetty laajennettavaa Outdoor LED Light Systemiä, joka on yksi Rustan premium-valojärjestelmistä. Sen johdot on suunniteltu kestämään ankaria sääolosuhteita.

“Katossa on käytetty valoverkkoa ja kasvihuoneessa valosarjoja. Valosarjojen ripustaminen eri korkeuksille luo todella kodikkaan tunnelman”, vinkkaa Falk.

Seuraavana projektina Falkeilla on Johanin rakentaman autotallin valmiiksi saaminen, sillä täytyyhän aina jokin projekti olla käynnissä!

Valoverkot ja valosarjat luovat maagisen tunnelman kasvihuoneeseen. Koristevalaisin Supernova on Rustan uutuus, joka sopii yhtä hyvin sisä- kuin ulkokäyttöön.

Therese Falkin vinkit ulkovalaistukseen:

  • Koristele kerroksittain. Aloita maanpinnasta, jonne sopivat esimerkiksi valoin koristellut koriste-eläimet ja kuuset. Jatka lyhdyillä ja kransseilla sisäänkäynnin ja oven ympärillä. Koristele sitten julkisivu valoverhoilla tai valosarjoilla. Valoverkot sopivat mainiosti myös puiden ja pensaiden koristamiseen.
  • Monikäyttöiset valosarjat. Esimerkiksi parvekkeen tunnelmaan voi yksinkertainenkin valosarja tehdä suuren muutoksen. Kimaltelevan lopputuloksen saat, kun kiedot valosarjan parvekekaiteen ympärille.
  • Ei ole kranssin voittanutta. Kaunis ovikranssi tuo joulutunnelman välittömästi. Jos et halua naulata kranssia oveen, sido kranssiin naru, ja kiinnitä se oveen vahvalla teipillä.
Rustan laajennettava Outdoor LED -valojärjestelmä luo kasvihuoneeseen tunnelmallisen valaistuksen.

Lue lisää Rustan inspiroivista ulkovalaistusratkaisuista