Ruoka

Röstiperuna on mainio lisuke vaikkapa lihalle, makkaroille tai tofulle. Se maistuu myös tsatsikin tai dippikastikkeen kera. Kuva: Harri Kuittinen

Kaikkea muuta kuin tylsä mukula – Näillä neljällä reseptillä nostat perunan aterian tähdeksi

Peruna yllättää monipuolisuudellaan. Älä siis suotta jätä sitä pelkkään sivurooliin. Kokeile tehdä kaunis ruusu ohuista siivuista tai soseuta peruna purjon kanssa samettiseksi keitoksi. Gnocchit ja röstit suorastaan sulavat suussa.

Kotimainen peruna on edullinen ja maukas mukula, josta saat taiottua vaikka mitä. Monipuolisuudessaan ylivertainen juures taipuu niin samettiseen keittoon kuin rapeaksi röstiksi.

Kun valitset oikean lajikkeen oikeanlaiseen käyttötarkoitukseen, et voi mennä vikaan.

Kuohkeaan sosekeittoon tarvitset jauh

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä