Kainuussa sähkön hinta matalin aikoihin - 5 syytä kilpailuttaa sähkösopimus
Moni suomalainen kotitalous ei kilpailuta sähkösopimustaan säännöllisesti, mikä saattaa johtaa tarpeettoman suuriin sähkölaskuihin. Miksi sähkön kilpailuttaminen sitten kannattaa?
Esittelemme viisi painavaa syytä, jotka saattavat saada sinut harkitsemaan sähkösopimuksesi kilpailuttamista. Käymme myös läpi tilanteita, jolloin sähkösopimuksen kilpailutus yleensä ei kannata.
1. Säästät rahaa
Ensimmäinen ja usein merkittävin syy sähkön kilpailuttamiselle on rahan säästäminen. Sähköyhtiöiden hinnat vaihtelevat ja uudet asiakkaat saavat usein tarjouksia, jotka ovat merkittävästi edullisempia kuin nykyisten asiakkaiden hinnat. Kilpailuta sähkö, niin voit löytää markkinoilta edullisimman vaihtoehdon ja säästää jopa satoja euroja vuodessa.
2. Tuet uusiutuvaa energiaa
Kilpailuttamalla sähkösopimuksesi voit myös vaikuttaa siihen, millaisella energialla kotisi sähkö tuotetaan. Jos haluat tukea uusiutuvaa energiaa, voit valita sähköyhtiön, joka tuottaa sähkön aurinko-, tuuli- tai vesivoimalla. Näin voit omalta osaltasi edistää kestävämpää tulevaisuutta.
3. Hyödyt markkinatilanteesta
Sähkömarkkinat elävät jatkuvasti ja hinnat vaihtelevat vuodenajan, sään ja muiden tekijöiden mukaan. Kilpailuttamalla sähkösopimuksesi säännöllisesti voit hyödyntää markkinatilanteen muutoksia ja lukita sähkön hinnan sen ollessa edullisimmillaan.
4. Saat laadukkaampaa palvelua ja lisäpalveluja
Eri sähköyhtiöiden välillä on eroja myös palvelun laadussa ja tarjolla olevissa lisäpalveluissa. Kilpailuttamalla voit löytää yhtiön, joka tarjoaa esimerkiksi erinomaista asiakaspalvelua tai vaikkapa helppokäyttöisen mobiilisovelluksen.
5. Helposti ja nopeasti!
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen ei ole niin monimutkaista tai aikaa vievää kuin moni saattaa kuvitella. Netin vertailupalvelut tekevät prosessista helpon ja nopean, ja uuden sähkösopimuksen solmiminen onnistuu usein jo muutamassa minuutissa.
Milloin ei kannata kilpailuttaa sähköä?
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen on useimmiten hyödyllistä ja säästää rahaa, mutta joissakin tilanteissa se ei välttämättä ole suositeltavaa tai hyödyllistä.
Tässä muutama esimerkki:
Määräaikainen sopimus on voimassa: Jos sinulla on voimassa oleva määräaikainen sopimus, sen purkaminen kesken sopimuskauden voi johtaa sakkomaksuihin.
Sähkömarkkinoiden epävakaus: Joskus sähkömarkkinat voivat olla erittäin epävakaita, esimerkiksi kovan kysynnän tai tuotanto-ongelmien vuoksi. Tällaisina aikoina sähkön hinta voi nousta korkeaksi, eikä kilpailuttaminen välttämättä tuota säästöjä.
Olet juuri kilpailuttanut sähkösopimuksesi: Jos olet juuri kilpailuttanut sähkösopimuksesi ja solminut uuden sopimuksen, ei ole välttämättä järkevää kilpailuttaa sitä uudestaan lyhyen ajan sisällä.
Kiinteähintaisen sopimuksen aikana: Jos olet solminut kiinteähintaisen sopimuksen ja sähkömarkkinoiden hinnat ovat nousseet, voi olla parempi pitää kiinni nykyisestä sopimuksestasi.
Kiinteähintainen sopimus takaa, että maksat saman hinnan sähköstä koko sopimuskauden ajan, riippumatta siitä, miten sähkön hinta muuttuu markkinoilla.
Lisää sähkösopimuksista voit lukea sähkövertailusivustoilta, kuten sähkösopimukset.com