Paikallisuutiset

Annika Tiihonen, Essi Flöjt, Oskari Saarikivi ja Arttu Komulainen pitävät puhelinten käytön rajoitusta oppitunneilla hyvänä asiana. Kuva: Inka Hurskainen

Kysyimme: Mitä kajaanilaiset yläkoululaiset ajattelevat puhelimen käytöstä kouluissa?

Kouluvuoden alkamisen vanavedessä jatkui myös keskustelu puhelimien käytöstä koulupäivien aikana. Kysyimme kolmen kajaanilaisen koulun oppilailta, mitä he miettivät asiasta.

Kajaanissa säännöt puhelimen käytöstä koulupäivän aikana ovat kaikissa kouluissa selvät: puhelinta ei käytetä oppituntien aikana, välitunneilla se on sallittua. Lehtikankaan koululla puhelimet kerätään tunnin alussa kännykkäparkkiin opettajan pöydän viereen, josta ne saa tunnin päättyessä hakea takaisin. Kajaanin Keskuskoululla ja Kajaanin lyseolla on sovittu, että puhelin pidetään oppituntien ajan repussa.

Opetushallitus valmistelee lakiesitystä puhelimien käytön rajoittamisesta kouluissa jo tänä syksynä. Esityksessä väläytetään mahdollisuutta puhelimien täyskieltoon koulupäivien aikana. Ongelmana tosin on esimerkiksi se, miten huoltajien yhteydenpito oppilaisiin voidaan turvata.

Tällä hetkellä oppilasta voidaan käskeä laittamaan puhelin pois häiritsevän käytön estämiseksi. Puhelimen luovuttaminen opettajan haltuun on täysin vapaaehtoista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Varsinaisia kieltoja kouluissa ei siis vielä ole, vaan oppilaan puhelimen käytön rajoittaminen perustuu sopimukseen oppilaiden ja opettajien välillä.

Kysyimme kajaanilaisilta yläkoululaisilta onko puhelimien käytön rajoittaminen rauhoittanut oppitunteja, miten he käyttävät puhelintaan vapaa-ajalla ja mitä mieltä he olisivat puhelimien täyskiellosta kouluissa?

Näin vastaavat Annika Tiihonen, Essi Flöjt, Oskari Saarikivi ja Arttu Komulainen Kajaanin keskuskoulusta:

Essi Alatalon, Venla Hälisen ja Nuppu Väisäsen mietteet Kajaanin lyseosta:

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Joonas Pyy ja Nea Olson Lehtikankaan koulusta kokevat, että tunnit ovat rauhoittuneet rajoitusten myötä:

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä