Paikallisuutiset

Miten kotitalousvähennyksen leikkaus vaikuttaa arkeesi? Vastaa Kainuun Sanomien kyselyyn

Hallitus on päättänyt supistaa kotitalousvähennystä 100 miljoonalla eurolla vuodesta 2025 alkaen. Eduskunta hyväksyy budjetin joulukuussa.

Kotitalousvähennys on leikkaantumassa tuntuvasti ensi vuoden alusta alkaen. KS selvittää kyselyllä, miten leikkaus vaikuttaisi palvelujen ostoon. Vastaa kyselyymme lauantaihin 12.10 kello 20 mennessä.

Kotitalouksien saama kotitalousvähennys on leikkaantumassa ensi vuonna jopa alle puoleen nykyisestä. Suurin pudotus koskee hoito- ja hoivapalveluiden sekä kotitaloustyön ostamista.

Tänä vuonna kotitalousvähennyksen enimmäismäärä henkilöä kohti on ollut 3 500 euroa, jos kyseessä on kotitalous-, hoiva- tai hoitotyö tai öljylämmityksestä luopuminen. Muiden kotitalousvähennykseen oikeuttavien töiden enimmäismäärä on ollut 2 250 euroa.

Ensi vuonna vähennyksen maksimimäärä on 1 600 euroa. Vähennyksen omavastuuosuus nousee 150 euroon. Työkorvausten korvausaste laskee 40 prosentista 35 prosenttiin. Palkkojen korvausaste tippuu 15 prosentista 13 prosenttiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Taustalla on hallituksen päätös supistaa kotitalousvähennystä 100 miljoonalla eurolla vuodesta 2025 alkaen. Eduskunta hyväksyy budjetin joulukuussa.

Miten kotitalousvähennyksen muutos vaikuttaa sinun arkeesi? Vastaa kyselyymme lauantaihin 12.10. kello 20 mennessä. Kainuun Sanomat tekee aiheesta juttua.

Kyselylomake löytyy tästä:

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä