Näillä vinkeillä valitset itsellesi täydellisen hajuveden

Hajuvedet saavat tuoksumaan hyvälle ja nostattavat paitsi omaa myös muiden mielialaa. Moni käyttää hajuvettä vain juhlissa, mutta monet tykkäävät piristää hyvällä tuoksulla myös arkeaan.

Hajuvesiä on monenlaisia luonnollisista synteettisiin ja kukkaisista itämaisiin. Jokainen voi löytää itselleen täydellisen hajuveden muutoinkin, kuin erehdysten kautta.

Omat mieltymykset ja netin edulliset valikoimat

Oletko kenties joskus jo haistanut jollain toisella henkilöllä upean hajuveden? Tämä on itselle paras tapa lähteä etsimään itselle täydellistä hajuvettä. Osa tykkää raikkaista sitrustuoksuista, osa kukkaisista, osa mausteisista ja osa esimerkiksi itämaisista tuoksuista. Jos tiedät mistä pidät, helpottuu valinta huomattavasti.

Hajuvesien hinnat ovat tunnetusti hyvin korkeita, varsinkin jos puhutaan suurista brandeista kuten Hugo Boss, Ralph Lauren, Dolce & Gabbana ja Versace Eros. Netistä laatumerkkejä voi löytää nykyisin edullisempaan hintaan. Esimerkiksi Hobbyhall.fi-verkkokauppa myy huippumerkkejä netissä, ja tämä voi olla hyvä tapa löytää itselle täydellinen hajuvesi edulliseen hintaan.

Jos netistä tilaaminen hirvittää ilman etukäteistestaamista, niin tuoksua voi käydä testaamassa etukäteen tavaratalon kosmetiikkaosastolla. Kaikissa suurissa kaupungeissa pääsee testaamaan useita tunnettuja tuotemerkkejä ennen ostopäätöstä ja tämä on hyvä tapa välttää hukkaostoksia. Suosituimpien hajuvesimerkkien hyödyntäminen on myös hyvä lähtökohta pienentää ostamiseen liittyvää riskiä.

Huomioi tilaisuus ja sillage

Kevyet ja raikkaat tuoksut sopivat hyvin päivittäiseen käyttöön ja työpaikalle, kun taas voimakkaammat ja intensiivisemmät tuoksut ovat parempia iltajuhliin ja erityistilaisuuksiin. Sitrushedelmien ja kukkien tuoksut tuovat raikkautta ja piristystä päivään, kun taas puiset ja itämaiset tuoksut luovat syvyyttä ja mystiikkaa, sopien erinomaisesti esimerkiksi treffeille ja iltamenoihin.

Sillage tarkoittaa käytännössä sitä, miten pitkälle hajuvesi kantaa. Joissakin hajuvesissä on vahvempi sillage, mikä voi olla tärkeää juhla- tai iltakäytössä. Toisaalta oikein vahva hajuvesi ja voimakas sillage voivat olla myös luotaan poistyöntävää, jos tuoksu tuntuu valtaavan koko huoneen.

Koska sopivan tuoksun valinta voi joskus tuntua suurten valikoimienkin takia vaikealta, voi olla hyvä lähteä liikkeelle suosituimmista hajuvesistä. Jos joku merkki käy hyvin kaupaksi, on se usein hyvä signaali hajuveden hyvyydestä. Esimerkiksi La Riven tuoksut ovat suosittuja ja sopivat hyvin myös arkeen. Toisaalta iltamenoissa ja juhlissa esimerkiksi Giorgio Armanin tuoksut voivat olla hurmaavia. Molempia näitä saa tilattua esimerkiksi Hobbyhall.fi-verkkokaupasta.

Vuodenajat ja oma iho huomioiden

Erilaiset tuoksut sopivat eri vuodenaikoihin. Todennäköisesti keväisin ja kesäisin haluat hurmata ihmiset jollain raikkaalla tuoksulla, kun taas syksyihin ja talviin voi sopia jokin lämpimämpi tuoksu. Varsinkin itämaiset ja mausteiset tuoksut voivat sopia syksyn mielialaan ja saada myös kotiin lämminhenkistä tunnelmaa.

Hajuveden valintaa voi vaikeuttaa myös se, että hajuvesi tuoksuu hieman erilaiselta eri ihmisillä, eli myös oma iho vaikuttaa lopulta tuoksuun. Iho vaikuttaa myös siihen, kuinka pitkään haju säilyy. Rasvainen iho vie tässä voiton, eli tuoksu säilyy pisimpään rasvaisella iholla. Kuivalle iholle voikin olla parempi ostaa aina hieman voimakkaampaa tuoksua.

Varsinkin, jos hajuvettä on ostamassa lahjaksi, voi olla hyvä idea ostaa suosiolla jotain tunnettua merkkiä tai kysyä kosmetiikkaosalta neuvoja. Hajuvesi on varmasti mieluinen lahja 20 vuotiaalle naiselle ja nykyisin myös nuoret miehet käyttävät paljon tuoksuja.

Hintavertailua kannattaa tehdä aina ennen ostopäätöstä. Netissä esimerkiksi Hobby Hall myy tuoksuja edullisesti, mutta myös suurten kaupunkien tavarataloista voi tehdä löytöjä. Jos omalla paikkakunnalla valikoima on suppea, voi esimerkiksi buukata hotellin Helsingistä ja käydä paikan päällä testaamassa maailman huippubrandeja.