Ruoka

Kun kalakukko lentää maailmalle, se voi näyttää vaikka tältä. Savumuikuista ja riisistä pyöräytetty pallo saa rukiisen kuoren. Kuva: Harri Kuittinen

Sapakset ammentavat perinteestä leikitellen – suomalaiset suupalat maistuvat kesäsäällä

Suomalaisista raaka-aineista tekemällä espanjalaisista tapaksista tulee hauskoja sapaksia. Kokeile yhdistää rohkeasti esimerkiksi kaakaota ja särkeä.

Kun supisuomalainen kalakukko lähtee tapasten kotimaahan Espanjaan, siitä tulee croquetas de pescado-gallo. Savumuikuista ja riisistä pyöräytetty pallo leivitetään ruis- ja korppujauhoissa ja friteerataan öljyssä.

Kun espanjalainen paella tulee puolestaan Suomeen ja tarjoillaan sapaksena eli suolaise

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä