Paikallisuutiset

Sonkajärvelle Kajaanin rajaan kiinni ja Talaskankaan Natura-alueen viereen suunnitteilla 12 tuulivoimalaa ‒ sähkönsiirtoyhteys Vuolijoelle

Suunniteltu uusi tuulivoima-alue rajautuu pohjoisessa Kajaanin rajaan. Kuva: YIT Energy

Tuulivoimahankkeen liityntäpisteeksi valtakunnan sähköverkkoon on alustavasti suunniteltu Höyttikangas-nimistä sähköasemaa, jota Fingrid suunnittelee Vuolijoen sähköaseman itäpuolelle.

YIT Energia Oy suunnittelee Sonkajärven kunnan alueelle tuulivoimahanketta.

Myllykankaan tuulivoimahanke sijoittuu Sonkajärven kunnan pohjoisosaan, ja sen pinta-ala on noin 2 160 hehtaaria. Alueelle suunnitellaan rakennettavaksi enintään 12 tuulivoimalaa.

Hanketta koskeva ympäristövaikutusten arviointiohjelma, yva, on parhaillaan nähtävillä .

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Myllykankaan tuulivoimahankkeen hankealue rajautuu pohjoisreunaltaan Kajaanin kaupungin rajaan Vuottolahden eteläpuolelle.

Talaskankaan Natura-alue rajautuu hankealueen länsirajaan ja sijoittuu lähimmillään noin kilometrin etäisyydelle lähimmistä voimaloista.

Hankealueelle suunnitellaan rakennettavaksi enintään 12 tuulivoimalaa. Yksittäisen voimalan teho tulisi olemaan 7–9 MW ja kokonaiskorkeus enintään 300 metriä.

Hankkeen sähkönsiirtoa varten joko hankealueen pohjoisosaan tai keskivaiheille rakennetaan sähköasema. Alustavien suunnitelmien mukaan tuulivoimahankkeen liityntäpisteeksi valtakunnan sähköverkkoon on suunniteltu Höyttikangas -nimistä sähköasemaa, jota Fingrid Oyj suunnittelee Vuolijoen sähköaseman itäpuolelle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sähkönsiirron liityntää varten rakennettaisiin uusi 14–16 kilometriä pitkä 110 tai 400 kV ilmajohto hankealueelta pohjoiseen. Kaikki reittivaihtoehdot sijoittuvat pääosin Fingrid Oyj:n 400 kV Vuolijoki-Alapitkä-voimajohtokäytävään.

YVA-ohjelman paperiversioon voi tutustua ja esittää mielipiteitä siitä 15. tammikuuta saakka osoitteessa http://www.ymparisto.fi/sonkajarvimyllykangastuulivoimaYVA: www.ymparisto.fi/sonkajarvimyllykangastuulivoimaYVA tai esimerkiksi Kajaanin kaupungintalolla.

Yva-ohjelma on hankkeesta vastaavan tuulivoimayhtiön laatima suunnitelma nyt alkavan ympäristövaikutusten arviointimenettelyn aikana tehtävistä selvityksistä ja käytettävistä arviointimenetelmistä.

Edit. 7.12. klo 19.47: Lisätty tieto siitä, että Talaskankaan Natura-alue rajautuu suunniteltuun tuulivoima-alueeseen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä