Hyvinvointi

Uusi suomalaistutkimus havaitsi hengityslihasharjoittelun helpottavan uniapnean oireita – "Jotkut potilaista raportoivat, että kuorsaus palasi laitteen käytön lopettamisen jälkeen"

Nykyisillä hoitomuodoilla viedään sairauden seurauksia pois, mutta itse taudin syyhyn niillä ei voi vaikuttaa. Tässä uudessa hoitomuodossa omalla aktiivisuudella voi vaikuttaa siihen, että syytä saadaan kitkettyä pois. Minusta se on kaikista lohduttavin näkökulma uniapneasta kärsiville, unihoitaja Soile Hällfors sanoo. Kuva: Kimmo Brandt

Jopa 60 prosenttia uniapneaa sairastavista keskeyttää hoidon ajan myötä, eikä yleisin hoitomuoto sovi läheskään kaikille. Uudessa tutkimuksessa hengityslihasten harjoittaminen vähensi sairauden oireita merkittävästi vain kolmen kuukauden testijaksolla.

Uniapneaa voidaan hoitaa uudella, aktiivisemmalla tavalla Turun yliopistossa tehdyn tuoreen tutkimuksen löydösten mukaan. Uusi hoitomenetelmä eroaa aiemmista ei-kirurgisista hoitomuodoista siten, että sillä hoidetaan uniapnean juurisyitä eikä vain oireita, kuten nykyisissä hoitomuodoissa.

Uniapnea ta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä