Ruoka
Meksikonpata tuo tuulahduksen ysäriltä – Vaihda valmiit sekoitukset itse tehtyyn texmexiin, saat rouheampaa makua
Moni muistaa meksikonpadan 1990-luvulta. Pataa tehtiin pussiaineksista ja jauhelihasta, mutta täyslihaa ja kasviksia hauduttamalla siihen saa ihan eri tavalla makua. Guacamole valmistuu sukkelasti avokadosta ja tomaatista. Jälkiruoaksi tarjoillaan suklaaquesadillaa.
Kun lama iski 1990-luvun alussa Suomeen, monet perinteiset ruokaravintolat olivat helisemässä. Yritysasiakkaita ei riittänyt niin kuin ennen, ja oli keksittävä jotain uutta.
Samaan aikaan Suomeen rantautui texmex-buumi. Ensimmäinen Amarillo avattiin Tampereella jo vuosikymmenen vaihteessa, ja Iguanat