Kotimaa

Pienimmät ja sievimmät kantarellit kannattaa säilöä jääkaappiin pikkeliliemeen. Niitä on kiva noukkia pitkin talvea annosten päälle kauniiksi ja maukkaiksi koristeiksi. Kuva: Harri Kuittinen

Hyödynnä alkusyksyn sienisaalis uusilla tavoilla – jos sienen koostumus ei tunnu suussa hyvältä, kokeile sieniöljyä tai -jauhetta

Tuoreiden tattien maku maistuu mahtavassa sieniöljyssä, josta teet vaikkapa majoneesin tattipastalle. Pikkelöidyt pikkukantarellit säilyvät jääkaapissa pitkään.

Sienikausi alkoi tänä vuonna runsaana, ja metsistä on löytynyt hyvin tatteja, kantarelleja ja lukuisia muitakin ruokasieniä.

Kaikki eivät kuitenkaan pidä sienten koostumuksesta, joten keräsimme tähän hieman erilaisia tapoja hyödyntää sienten mainiota makua muutenkin kuin perinteisten sienikastikkeide

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä