Ruoka

Salvianlehdillä maustettu kermainen myskikurpitsarisotto maistuu ihanan ylelliseltä. Kuva: Nanna Rintala

Myskikurpitsa hurmaa sesongin resepteissä – Täytä sillä mausteiset aasialaiset nyytit, paahda risottoon tai leivo mehevä kakku

Oranssinkeltaisen hedelmälihan maussa on pähkinää ja hieman makeutta. Monikäyttöinen kurpitsa sopii hyvin risottoon, keittoon, täytettäväksi ja täytteeksi.

Myskikurpitsa on päärynänmuotoinen kurpitsa, jolla on vaaleankellertävä, kova kuori, oranssinkeltainen hedelmäliha ja vähän siemeniä. Sen sesonki ajoittuu syyskuun lopusta joulukuulle.

Maultaan monikäyttöinen hedelmä on pähkinäinen ja hiukan makea. Sen hedelmäliha on tiivistä ja kiinteää.

Myskikurpits

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä