Ruoka

Suomalaiseen ruokaperinteeseen kuuluvat erilaiset maitopohjaiset keitot uusista perunoista. Loraus valkoviiniä antaa kesäkeitolle uutta nostetta. Kuva: Nanna Rintala

Varhaisperuna on alkukesän kuningas – Tässä ohjeet neljään perinteiseen kesäherkkuun ripauksella uutta makua

Uudet perunat ovat parhaita suoraan pellosta. Niiden valmistus on helppoa: huuhdo, hieraise puhtaaksi ja keitä. Tarjoile salaatissa, kalan kanssa tai kesäkeitossa.

Uusia perunoita helpompaa kesäruokaa on vaikea keksiä. Vastanostetun perunan lähes olematon kuori lähtee kevyellä huuhdonnalla ja sormien hieraisulla.

Kauniin valkoinen mukula ei kaipaa kaverikseen suolaa ja voinokaretta kummempaa. Perunat maistuvat perinteisesti keitettynä sillin ja savukalan kupees

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä