Ruoka

Kaurajauhis on kotonaan papujen ja pastan kanssa vegeversiossa. Pataruon umamin salaisuus on sekaan heitetty parmesaanijuuston kuivahtanut kannikka. Kuva: Nanna Rintala

Padat reippaasti tulille – Tässä neljä täydellistä ohjetta pitkään ja lyhyeen haudutukseen

Pata on mitä mainioin astia uunihaudutukseen, mutta toimii yhtä hyvin myös liedellä. Eniten pata rakastaa käyttöä. Kaiva siis padat kaapista ja kokeile näitä reseptejä. Mukana on kasvis-, possu-, nauta- ja kanaversiot suomalaiseen ja aasialaiseen tapaan.

Mehukkaan mausteiset, pitkään kannen alla lempeässä lämmössä muhineet pataruoat ovat orastavan talven tuttuja ja tervetulleita merkkejä keittiössä.

Maitopossureseptin juuret juontavat Italiaan, missä maidossa haudutettu possu on perinteinen herkku. Sitruuna saa maidon juoksettumaan maistuvaksi kastik

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä